Personal Coaching | Als je behoefte heb aan een spiegel en sparringpartner

Een Personal Coach (sparringpartner, klankbord) helpt je om jezelf en je werk weer even in het juiste perspectief te plaatsen. Hij houdt je een spiegel voor of geeft je een steuntje in de rug bij moeilijke beslissingen. Draag je veel verantwoordelijkheid? En sta je voortdurend onder druk? Dan is zo’n investering in jezelf heel waardevol.

Hoe werkt Personal Coaching?

Als ervaren Personal Coach voer ik een serie gesprekken met je waarin ik je uitdaag om je eigen functioneren binnen een organisatie te ontleden. Het doel van de gesprekken is afhankelijk van je situatie. Je kunt bijvoorbeeld behoefte hebben om eens een ander licht op die situatie te werpen. Of je wilt je twijfels of onzekerheden verminderen. Ik ondersteun en begeleid je om een veranderingsproces op gang te brengen. Natuurlijk richt ik me hierbij op je persoonlijke kwaliteiten en op mogelijk onontdekte talenten.

Feit is dat eerlijk naar jezelf kijken een winstgevende bezigheid is. Je groeit uiteraard van je successen. Maar uiteindelijk ligt ook in je mislukkingen, conflicten en onzekerheden een enorme groei verborgen. Is dat geen cliché? Dat klopt. Maar wel een cliché dat – en passant – verklaart waarom steeds meer mensen en organisaties op zoek gaan naar deze grote bron van groei.

Wanneer Personal Coaching?

Personal Coaching kan je een stap verder helpen als je bijvoorbeeld:

  • de zaken weer helder voor de geest wilt krijgen 
  • af wilt rekenen met ineffectief gedrag en dito gedachten
  • het gevoel hebt dat je geleefd wordt
  • je eigen normen en waarden ondergesneeuwd ziet raken in de waan van de dag
  • blokkades ervaart binnen je functioneren


Meer informatie over de zakelijke mogelijkheden van coaching en trainingen