Personal Coaching | Een spiegel of sparringpartner brengt weer helderheid

Een Personal Coach (sparringpartner, klankbord) helpt ons om onszelf en ons werk weer even in het juiste perspectief te plaatsen. Hij houdt ons een spiegel voor of geeft ons een steuntje in de rug bij moeilijke beslissingen. Zo’n ‘menselijke’ investering is in veel gevallen bijzonder waardevol. Bijvoorbeeld als we veel verantwoordelijk dragen of voortdurend onder druk staan.


Hoe werkt Personal Coaching?

Als ervaren Personal Coach voer ik een serie gesprekken met de deelnemer waarin ik hem of haar uitdaag het eigen functioneren binnen een organisatie te ontleden. Het doel van de gesprekken is afhankelijk van de situatie. Iemand kan bijvoorbeeld behoefte hebben om eens een ander licht op die situatie te werpen. Of iemand wil twijfels of onzekerheden verminderen. Ik ondersteun en begeleid deelnemers om een veranderingsproces op gang te brengen. Natuurlijk richt ik me hierbij op iemands persoonlijke kwaliteiten en op mogelijk onontdekte talenten.

Feit is dat eerlijk naar jezelf kijken een winstgevende bezigheid is. Als mens groeien we uiteraard van onze successen. Maar uiteindelijk ligt ook in onze mislukkingen, conflicten en onzekerheden een enorme groei verborgen. Is dat geen cliché? Dat klopt. Maar wel een cliché dat en passant verklaart waarom steeds meer mensen en organisaties op zoek gaan naar deze grote bron van groei.

Wanneer Personal Coaching?

Personal Coaching bewijst zijn waarde onder meer in de volgende situaties:

  • Bij de behoefte om zaken weer helder voor de geest te krijgen
  • Bij het willen afrekenen met ineffectief gedrag en dito gedachten
  • Bij het gevoel geleefd te worden
  • Bij het ondersneeuwen van eigen normen en waarden in de waan van de dag
  • Bij het ervaren van blokkades in het functioneren

Bel me voor meer informatie of een kennismakingsgesprek