BEL MIJ:
+31(0)70-3504447
INTAKEGESPREK AANVRAGEN
BEL MIJ:
+31(0)70-3504447
INTAKEGESPREK AANVRAGEN
Sander Post van der Linde | SPVDL

De kosten en vergoedingen

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en dus gratis en duurt maximaal een half uur.

GRATIS INTAKE
OF BEL MIJ:
+31(0)70-3504447
Praktische informatie
De veranderingen in de vergoedingen van psychologische zorg voor 2024 hebben geen gevolgen voor de vergoedingen van de consulten in mijn vrijgevestigde praktijk. Vergoeding is afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering. 

Ik ben een contractvrije psycholoog/therapeut, dit betekent: 

- Volledige privacy van gegevens. Verzekeringen hebben geen recht op inzage in de dossiers. 
- Dat je zelf de betaling aan mij voldoet en de nota indient bij de verzekering. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, kun je hiervan gebruik maken (in tegenstelling tot gecontracteerde zorg), waarbij het eigen risico niet van toepassing is. 
-Dat ik jaarlijks deelneem aan nascholing en intervisie ter bewaking van de kwaliteit en omdat ik dit graag doe. 
- Dat een verwijzing niet noodzakelijk is. 

Bij het maken van een afspraak probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen en mogelijkheden. Mocht het voorkomen dat je een afspraak moet annuleren of verzetten, dan verzoek ik dit minimaal 48 uur van te voren te doen. Bij annulering minder dan 48 uur van tevoren, ben ik genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Hiermee volg ik de norm die opgesteld is door de beroepsvereniging. 

De kosten voor een los consult bedragen op dit moment € 115.- per gesprek van een uur. (tarief 2024) Uitloop is in overleg.
Het zakelijke tarief is € 172,50 per consult. 
Voor relatietherapie bedragen de kosten € 115.- per uur (tarief 2024) en ieder kwartier uitloop is € 28,75 extra. 

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en duurt maximaal een half uur. Dit gesprek wordt gebruikt als kennismaking en inventarisering van de hulpvraag. Een consult duurt tenminste een uur en wanneer een gesprek uitloopt gaat dit altijd in overleg. Verzekeraars vergoeden mij op dit moment alleen nog in het aanvullende of alternatieve zorgpakket. Op deze pagina https://nvpa.org/zorgverzekering staan de vergoedingsmogelijkheden aanvullende verzekeringen'. 

Ook het schadefonds Geweldsmisdrijven (een afdeling van het Ministerie van Justitie) vergoedt, binnen zijn regelgeving, aan slachtoffers van geweldsmisdrijven. Voor inlichtingen hieromtrent kan je het beste contact opnemen met het regionaal Bureau Slachtofferhulp of de Politie. 

- Geregistreerd bij de N.A.P. nr: ECP-NL-035
- Geregistreerd bij de NVPA nr: 104051 
- Geregistreerd en erkend E.A.P. - ECP erkenning
- ISMA 
- CSR Partner en Stresscoach
- Samenwerkende EMDR-therapeuten Nederland en België 
- Samenwerkende PDS-therapeuten Nederland 
- Zorgverleners nr.94006656 
- Praktijkcode nr.94056131 
- Kamer van Koophandel KVK nr 27199776 
- Aangesloten bij de SCAG 
- Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen 

Wel of niet in Therapie 

Als je voor de tweede keer langdurig met een burn-out thuis zit is het niet meer grappig. Of als je allerlei dingen niet meer durft omdat je onzeker bent; of last hebt van sociale angst of een minderwaardigheidscomplex; of steeds ruzie hebt met je partner; of nachten wakker ligt etc. etc. Maak dan eens een lijstje met wat je blijvend zou willen verbeteren aan de kwaliteit van je leven. En maak vervolgens eens een overzicht hoeveel je uitgeeft aan je uiterlijk (kapper, make-up, anti rimpel créme, kleren, schoenen, botox enzovoort) en aan uitjes zoals: restaurant- en cafébezoek, concerten, festivals. Ook allemaal belangrijk en leuk, maar in alle gevallen geen permanente investering in je levensgeluk. Je hebt er even plezier van, maar het is niet blijvend. Je afgeknipte haar groeit weer aan en ondanks de dure anti rimpel créme word je toch gewoon oud. Het etentje/borrelen is gezellig maar een week later heb je weer een nieuwe boost nodig om je lekker te voelen. Hoeveel wil je in jezelf investeren? Voor 400 euro heb je al 5 sessies bij een therapeut, en daar zul je al snel resultaat van merken. Je kunt er van uit gaan dat je met een investering van 500 tot 1000 euro een enorme verbetering kunt realiseren in je welbevinden en persoonlijk functioneren. Eentje die veelal blijvend is. Ga dus voor de investering met een hoog rendement! 

Vergoedingsmogelijkheden voor Coaching 

Optie 1: Check je CAO Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in jouw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor jou gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per jaar. Je kunt je CAO online vinden of bij je HR manager opvragen. 
Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij je HR manager HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers! Heb je nog niet om een coachbudget gevraagd? Je kan sowieso alvast een gratis oriëntatie gesprek plannen. Je kunt dan met mij (tijdens het gratis oriëntatie gesprek of tijdens een coachgesprek als je al bent begonnen met je traject) uitdenken hoe je jouw coachbudget met je HR manager kunt bespreken. Ik kan tevens een passende offerte voor de HR manager maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld. 
Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij je manager of de directeur Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur. Ook in dit geval kan je gerust eerst een gratis oriëntatie gesprek plannen met mij zodat ik je kan helpen met een plan en een offerte voorstel die je dan daarna kan overleggen met de directeur of leidinggevende. 
Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. 
Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als 'studiekosten en scholingsuitgaven'. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. 
Optie 6: Arbeidsongeschiktheidsverzekering Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en ons coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat je volledige coachtraject vergoed wordt. Ook dit kan je het beste vooraf informeren bij je verzekering. 
Optie 7: Wanneer je een UWV uitkering ontvangt De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie processen. Als jij een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is, klik hier voor de aanvraag. Of bespreek dit met je UVW coach. 
Optie 8: Particulier tarief Tevens bied ik je de mogelijkheid om coachgesprekken te voeren voor het particuliere tarief van 105,- indien je geen zakelijk coachbudget krijgt of als deze op is. 
Optie 9: IRO (Individuele Reintegratie Overeenkomst) Je hebt een uitkering in het kader van de ziektewet of WAO. In het kader van re-integratie wil je coaching, therapie of behandeling. Je kunt dan bij de uitkeringsinstantie een zogenaamde IRO aanvragen. Met dat budget kun je bijvoorbeeld de Burn-out behandeling , training Persoonlijk Effectiviteit of coaching sessies volledig of gedeeltelijk financieren..
NEEM CONTACT OP
Afspraak maken?

Praktijk voor Therapie, Coaching en Training

De praktijk is goed bereikbaar en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen in de buurt. Let wel op want het is betaald parkeren van 09.00 uur tot 17.00 op werkdagen.
Heb je vragen: stel ze
CONTACT
Malakkastraat 44 2585SP Den Haag
T: 070 - 3504447
M: 06-21228534
E: info@spvdl.nl
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr: 08.30 - 17.30 uur
Ma - Woe: 20.30 uur
Zat - Zon: Gesloten

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens

Praktijk voor Therapie, Coaching en Training
Sander Post van der Linde Malakkastraat 44 2585 SP Den Haag T: 070 - 3504447 E: info@spvdl.nl
Bekijk mijn Linkedin

Maak afspraak

INTAKE GESPREK
OF BEL MIJ:
+31(0)70-3504447
calendar-full