voor o.a. Psychotherapie, Burnout en Stress, Relatietherapie, EMDR, Trauma, PTSS, Hypnotherapie, PDS, Rouwverwerking en Coaching.

EMDR therapie

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last hebben van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals bijvoorbeeld een ernstig ongeval of misdrijf. Men spreekt in dit geval van een trauma of PTSS. Om het wat eenvoudiger te zeggen: "het is een methode waarbij op een korte manier beschadigende ervaringen van hun negatieve effecten kunnen worden ontdaan". Ook bij de behandeling van angst of angsten en fobieën, verslavingen met een specifieke oorsprong blijkt EMDR zeer effectief te zijn.

Waarvoor is EMDR?

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen.

Een groot deel van de mensen 'verwerken' deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten.

Hierbij gaat het dan vaak om herinneringen aan de traumatische gebeurtenis, zoals angst opwekkende beelden, herbelevingen of nachtmerries, fobieën. Men spreekt dan van een trauma of post traumatische stress stoornis (PTSS).

Werkt EMDR?

Ja, EMDR werkt vaak snel.

Daarnaast kan het ook een redelijke intensieve therapie zijn. Daarom zal de ik over het algemeen vertellen wat ik ga doen en waarom, maar ook uitgebreid uitleggen hoe jij de emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven. Dit wordt meestal ook geoefend. Nee, echt eng is het niet. De meeste mensen ervaren een sessie als een "echte bevrijding"

Het resultaat?

De EMDR-procedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Vaak verandert er in de eerste sessie al veel.

Na afloop van een EMDR-therapie kun je vaak al bemerken wat het met je gaat doen, er is als het ware een nieuw evenwicht ontstaan.

En dat wordt door de tijd heen alleen maar beter.

Ik ben aangesloten bij de samenwerkende EMDR therapeuten Nederland en België. (www.emdr-therapeuten.nl)

voor o.a. Psychotherapie, Burnout en Stress, Relatietherapie, EMDR, Trauma, PTSS, Hypnotherapie, PDS, Rouwverwerking en Coaching.