PDS-therapie | Als je de klachten van PDS wilt verminderen

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS | spastische darm | IBS) kan je ernstig belemmeren in je dagelijkse leven. Een veelvoorkomende klacht is buikpijn, vaak in combinatie met diarree of verstopping. Andere symptomen zijn krampen, winderigheid, opboeren, opgeblazen gevoel en lusteloosheid. Herken jij een of meer van deze symptomen? Dan kan PDS-therapie je helpen om ze te verminderen of te laten verdwijnen.
Binnen de hypnotherapie bestaat een speciale PDS-therapie. De resultaten ervan zijn opzienbarend. Ruim 85% van de behandelde cliënten ervaart een aanzienlijke vermindering van de klachten. Bij een groot deel verdwijnen de klachten zelfs helemaal. De methode is ontwikkeld door prof. dr. Peter Whorwell (Academisch Ziekenhuis Manchester) en Michael Mahoney (hypnotherapeut). De Maag Lever Darm Stichting en de vereniging voor
Gastroenterologie ondersteunen de aanpak.

Hoe werkt PDS-therapie?

De essentie van de behandeling is dat je onder hypnose leert om je darm positief te beïnvloeden. Met mijn stem neem ik je op een speelse manier mee naar je ‘onderbewuste’.

Je krijgt hiervan een opname – samen met andere oefeningen – mee als werk voor thuis.

Een proactieve instelling is dan ook de sleutel tot succes. Want hoe meer je oefent, hoe beter je voor jezelf – en daarmee voor je darmen – zorgt. We spreken dan ook liever van een Darmmanagement Programma.

Een behandeling bestaat – afhankelijk van de ernst van de klacht – uit 6 tot 13 sessies in een tijdsbestek van 3 maanden. Voor een behandeling heb ik een verwijsbrief van je huisarts of specialist nodig. Ik ben aangesloten bij de samenwerkende PDS-therapeuten.

Wanneer PDS-therapie?

PDS-therapie biedt uitkomst voor:

  • Volwassenen met de diagnose PDS op schrift (niet meer dan 3 maanden oud)
  • Kinderen en jongeren met de diagnose PDS op schrift (niet meer dan 3 maanden oud)

Bel me voor meer informatie of een afspraak