EMDR therapie Voorburg

Als je wilt afrekenen met de negatieve effecten van een trauma

Heb je te maken gehad met een traumatische ervaring en blijf je hier last van houden?
Brengt het eraan denken een emotie of ‘foute’ actie bij je teweeg? Dan kan het effectief zijn die ervaring te in zekere zin te ‘herbeleven’. EMDR – dat staat voor Eye Movement
Desensitization and Reprocessing – brengt doorgaans een stroom van gedachten, beelden, gevoelens en lichamelijke sensaties op gang. Deze ‘snelle’ methode ontdoet nare ervaringen van hun negatieve effecten. Dus bij Sander Post van der linde kun je o.a. terecht voor EMDR therapie Voorburg. Meer weten over Sander, klik dan hier voor meer info.

Hoe werkt EMDR-therapie?

Als therapeut vraag ik je de specifieke gebeurtenis terug te halen in je geheugen. Inclusief beelden, gedachten en gevoelens. Hierna start het eigenlijke verwerkingsproces. In zogeheten sets haal je de gebeurtenis weer naar boven. Dit keer combineren we dat met afleidende stimuli. Denk daarbij aan visuele stimuli of geluiden die van links naar rechts gaan over een hoofdtelefoon.

EMDR werkt vaak heel snel. Daar komt bij dat het een redelijk intensieve therapie kan zijn. Ik zal je altijd helder vertellen wat ik ga doen. Ook leg ik je uit hoe jij je emoties zo goed mogelijk de baas kunt blijven. Dat kunnen we desgewenst oefenen. Het klinkt allemaal heel heftig, maar echt eng is het niet. De meeste mensen ervaren een sessie als een echte ‘bevrijding’. Je voelt als het ware de kracht van de emotionele lading van de herinnering afnemen.

Wanneer EMDR-therapie?

  • EMDR-therapie is onder meer effectief bij:
  • Een trauma of een posttraumatische stressstoornis (PTSS)
  • Angsten*
  • Fobieën*
  • Verslavingen*

*met een specifieke oorsprong

Dus EMDR therapie Voorburg? Neem hiervoor gerust contact met me op. Ik kan me voorstellen dat je eerst meer wilt weten over EMDR-therapie.