U zocht een Psycholoog Zoetermeer

Wat is een Psycholoog of Psychologe?

Een psycholoog of psychologe is een professioneel deskundige in de psychologie: de wetenschap die zich bezighoudt met het innerlijk leven (denken, voelen en streven) en het gedrag van de mens. Dus bij Sander Post van der linde kun je o.a. terecht voor Psycholoog Zoetermeer. Meer weten over Sander Post van der Linde, klik dan hier voor meer info en bekijk ook gelijk zijn verschillende soorten therapieën. Sander Post van der Linde zijn werkgebied bestaat o.a. uit Den Haag, Zoetermeer, Voorburg, Rijswijk, Delft, Wassenaar, Leiden en omstreken.

Verschillende categorieën Psychologen en een korte uitleg:

Er zijn heel wat verschillende ondercategorieën van psychologen. Zo kunnen psychologen werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg (in België worden deze klinisch psychologen genoemd). Deze psychologen kunnen zich specialiseren in kinderen en jeugd of in de volwassenenproblematiek. Dergelijke psychologen handelen curatief. Maar psychologen kunnen ook preventief actief zijn; denk hierbij aan gezondheidspsychologen die bijvoorbeeld preventieprogramma’s ontwikkelen en uitvoeren om de (psychische) gezondheid te bevorderen.

Daarnaast kunnen psychologen werkzaam zijn binnen de arbeids- en organisatiepsychologie; veelal werkzaam binnen bedrijven of assessmentcentra. Dergelijke psychologen houden zich bezig met werving en selectie van medewerkers, het geven van trainingen en het coachen/begeleiden van werknemers (bijvoorbeeld in het kader van ziekteverzuim of burn-out).

Verder kunnen psychologen werkzaam zijn als schoolpsycholoog. Een dergelijke psycholoog begeleid individueel of groepsgewijs leerlingen/studenten, ouders/voogden en docenten. Een schoolpsycholoog mag overigens niet worden verward met een onderwijspsycholoog, die voornamelijk onderzoek doet naar (het verbeteren van) onderwijssystemen. Veel psychologen zijn ook actief in de academische sector; als docent of als onderzoeker. Daarnaast zijn psychologen onder meer werkzaam in de forensische sector, in de reclamesector, enzovoort.

Dus Psycholoog in Zoetermeer? Neem hiervoor gerust contact met me op. Ik kan me voorstellen dat je eerst meer wilt weten over Psychologie.