Psychotherapie Leiden

Psychotherapie | Als klachten of problemen je functioneren belemmeren

Heb je last van klachten of problemen die je functioneren belemmeren? Zoals depressieve gevoelens of weinig zelfvertrouwen? Dan kan psychotherapie je helpen je klachten op te lossen of hanteerbaar te maken. Psychotherapie Leiden richt zich op het beïnvloeden van cognitieve processen. Dit zijn niet alleen kennisverwerking, waarneming en herinnering, maar ook denken, voelen, emoties, hopen en geloven… Psychotherapie kan je helpen om dingen anders te zien of moeilijke situaties anders aan te pakken. Bij Sander Post van der linde kun je o.a. terecht voor Psychotherapie Leiden. Meer weten over Sander, klik dan hier voor meer info. Werkgebied o.a. Den Haag, Zoetermeer, Voorburg, Rijswijk, Delft, Wassenaar, Leiden en omstreken.

De klassieke gedragstherapie ging uit van de maakbaarheid van de mens. ‘Als je gedrag is aangeleerd, kun je het ook afleren’, was het credo. Gelukkig erkennen moderne gedrags- en psychotherapeuten inmiddels het bestaan van onbewuste processen. Alleen dan kun je immers technieken ontwikkelen om effectíéf op deze processen in te grijpen.

Hoe werkt psychotherapie?

Psychotherapie richt zich op het verminderen van een klacht. Vaak hangt wat je als mens voelt en doet samen met de situatie waarin je verkeert. Als therapeut zoek ik uit onder welke omstandigheden jouw klacht zich voordoet. Met gesprekken en een scala aan technieken help ik je de klacht ‘onder de knie te krijgen’. De behandeling bestaat vaak ook uit oefeningen en opdrachten die je thuis kunt uitvoeren. Het aantal behandelingen is over het algemeen beperkt.

Wanneer psychotherapie?

Psychotherapie kan onder meer helpen als je last hebt van:

  • Depressiviteit (ook: postnatale depressie)
  • Moeilijk verwerken of uiten van emoties
  • Neerslachtigheid
  • Seksuele problemen
  • Weinig zelfvertrouwen

Dus Psychotherapie Leiden? Bel vandaag nog voor informatie of een afspraak.

voor o.a. Psychotherapie, Burnout en Stress, Relatietherapie, EMDR, Trauma, PTSS, Hypnotherapie, PDS, Rouwverwerking en Coaching.