Personal Coaching: De meest voorkomende vorm van coaching bestaat uit een serie gesprekken waarin de gecoachte uitgedaagd wordt om over zijn eigen functioneren (binnen een organisatie) na te denken, met als mogelijk doel het ondersteunen en begeleiden om een veranderingsproces in gang te brengen. Dit gericht op de eigen persoonlijke kwaliteiten en mogelijke onontdekte talenten. Leren doe je tenslotte niet alleen aan de hand van je successen, maar ook van je mislukkingen, conflicten en onzekerheden.
Job coaching - Re-integratie begeleiding: De reden waarom iemand een periode een jobcoach nodig heeft is uitval voorkomen en beter gaan functioneren, of een re integratieproces voorspoedig te laten verlopen. Soms is het goed om daar een onafhankelijk persoon voor te hebben met kijk op mensen, op werk en op uitval en de combinatie daarvan. Soms kan een jobcoach ook meekijken naar het ziekteproces, het logistieke werkproces, naar de manier van omgang met bijvoorbeeld collega's en leidinggevenden. Samen uitzoeken waar verbeterpunten zitten. Soms kunnen de gesprekken op het bedrijf van de werknemer plaatsvinden, soms wordt een andere locatie gezocht. Een goed klankbord en het juiste advies geven het juiste resultaat bij verzuimaanpak.
Supervisie en Coaching:
In een nieuwe functie, of in een functie die inhoudelijk gewijzigd is, worden andere eisen gesteld aan gedrag, houding of vaardigheden. Vertrouwde oplossingen blijken soms niet meer te werken, aangeleerde gewoontes kunnen in een veranderde omgeving juist een averechts effect hebben. Elke beroepsuitoefening moet geleerd worden, en onzekerheid in een nieuwe situatie kan het werkplezier en daadkracht behoorlijk in de weg zitten.
Afstand nemen tot het dagelijkse werk via persoonlijke begeleiding door een supervisor of coach kan dan de gewenste verdieping geven en het vereiste beroepsniveau bevorderen. Samen met de supervisor of coach wordt de werksituatie in kaart gebracht en worden door de medewerkers ingebrachte praktijksituaties geanalyseerd. Tegen welke soort problemen loopt men aan, hoe is de aanpak, wat is het resultaat daarvan, en zijn er ook gedragsalternatieven? Ingeval van een gevoel van onzekerheid wordt onderzocht waarop dit gebaseerd is en hoe men dit door het inzetten van de eigen kwaliteiten kan hanteren en zelfs ombuigen naar bewustzijn. Zo kan supervisie ook voorkomen dat mensen burn-out raken door een voortdurend gevoel te kort te schieten, of helpen samenwerkingsproblemen met collega's of leidinggevenden zelfstandig op te lossen. Uiteindelijk is men in staat 'zelfsturend' met veranderingen om te gaan.
Psycho-Coaching: Deze geheel nieuwe vorm van coaching (©spvdl2006) combineert coaching en psychotherapie met elkaar zodat ook andere processen dan alleen het ontwikkelen en ontplooien van kwaliteiten aan bod komen. Het gaat vaak wel eens dieper en blijken mensen vast te zitten in andere processen en gedragingen. Ook dan is er een oplossing mogelijk. Binnen het psycho-coaching aanbod worden mensen op een andere manier uitgedaagd, op een andere manier gezien, om oude patronen, emoties en gedragingen aan te pakken en te veranderen. Het is echter geen passief proces van afwachten totdat men iets ervaart, maar juist een actief proces van creëren van nieuwe contexten en kaders.
Persoonlijke effectiviteit: In dit traject krijgt de deelnemer inzicht in de eigen kwaliteiten, drijfveren en gedrag. Waar ben je goed in, wat is het effect van je gedrag op anderen, in hoeverre houd je rekening met je omgeving, welk doel wil je bereiken en wanneer lukt dat (of juist niet). De antwoorden op deze vragen worden vervolgens gecombineerd tot een "persoonlijke succesformule". Na een onderzoek naar de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie volgt een koppeling met de mogelijkheden en wensen van de persoon. Er wordt een "persoonlijk ontwikkelingsplan" opgesteld, met concrete stappen van voelen en denken naar durven en doen. Dit is een training op maat.
Loopbaanplanning en Loopbaanadvies: Oriëntatie op loopbaan- en (vaak ook) levensvragen. Bewustmaking en begeleiding naar een volgende stap in de loopbaan. Wie ben ik, waar liggen mijn sterke kanten en uitdagingen, en wat past daarbij. Op zoek gaan naar je passie(s), een nieuwe richting inslaan of nieuwe inzichten opdoen. Focussen op onderliggende terugkerende thema's. Kortom, een koersonderzoek doen wat je motiveert, vitaliseren en zin geeft.
Outplacement advisering: Begeleiding naar een andere baan. Soms gedwongen, soms gewenst. Na wellicht een korte rouwverwerking stilstaan bij: - de eigen persoonlijkheid > competenties, kwaliteiten en vaardigheden. - de omgeving > welke banen zijn er, de persoonlijke arbeidsmarkt, een vacatureanalyse maken, netwerkplanning. - de benadering van de arbeidsmarkt > sollicitatievaardigheden vergroten door middel van een gerichte cv, netwerken, evalueren van de eigen acties. Praktisch, resultaatgericht werken naar een volgende baan.
Effectief communiceren: Een training in effectief communiceren, verbaal en non-verbaal. Zodat de boodschap overkomt zoals deze wordt bedoeld.
Mentale Coaching en Training: Dat wat er al in zit ook daadwerkelijk kunnen aanspreken en gebruiken voor dat wat je wilt, zodat je eindelijk die stap verder kunt maken. Het gaat in dit traject om (on) ontdekte talenten en je (onontdekte) mogelijkheden.
En natuurlijk uw training op maat.
NEEM CONTACT OP